Výsledky společnosti PPF Life Insurance za rok 2017: stabilní růst prodejů
    10/04/2018

Rok 2017 byl pro životní pojišťovnu PPF rokem významného výročí. Už 15 let má společnost pevné místo mezi nejvýznamnějšími pojišťovnami na trhu životního pojištění v Rusku.

• Celkový objem pojistného v životním pojištění vzrostl meziročně o 11 % a dosáhl výše 3 223 966 tisíc rublů.
    • Za růst tržeb vděčí společnost především efektivní činnosti sítě svých agentů.
    • Objem vyplacených pojistných plnění se v roce 2017 zvýšil o 20 % na celkových 1 032 960 tisíc rublů.
    • PPF Life Insurance posílila svoji přítomnost v sedmi regionech Ruska. Nové pobočky byly otevřeny například v Ufě, Rostovu na Donu, Novosibirsku, Krasnodaru či Novokuzněcku.
    • V roce 2017 představila společnost na ruském trhu unikátní pojistný produkt určený těhotným ženám. Tento produkt, který dostal jméno Marija, představuje spolehlivou finanční podporu pro budoucí maminky po celou dobu těhotenství a v období těsně po porodu.
    • Společnost značně investovala do rozvoje svého podnikání a zároveň se projevil podstatný nárůst výplat pojistného plnění – to vše v podmínkách velmi mírné dynamiky v segmentu tradičních produktů životního pojištění. Čistý zisk společnosti tak poklesl o 10 % na 312 934 tisíc rublů.

Předseda představenstva PPF Life Insurance Vít Sedláček uvedl: „Sázíme na rozvoj tradičních produktů životního pojištění – rizikového životního pojištění a důchodového pojištění, protože mezi klienty je o ně stále zájem. K uplatňování těchto produktů využíváme tradiční prodejní kanál – síť agentů v regionech. Preferujeme tento přístup, protože osobní kontakt nám pomáhá nalézat individuální přístup k potenciálním klientům a volit vhodné programy, které klientům zajistí spolehlivou finanční rezervu na řešení neočekávaných situací.“

PPF Life Insurance je už pátým rokem za sebou lídrem ve specifickém segmentu důchodového životního pojištění, se 34procentním podílem na trhu.

Společnost PPF Life Insurance se už 15 let věnuje aktivní podpoře finanční gramotnosti obyvatel ve většině regionů Ruska. Významnou měrou také přispěla k boji s onkologickými onemocněními – stalo se už tradicí, že PPF Life Insurance v rámci spolupráce s Fondem prevence rakoviny věnuje prostředky na stipendia pro budoucí lékaře onkology.

Už pátým rokem za sebou ratingová agentura RAEX přiznává společnosti PPF Life Insurance vysoký rating finanční síly, a to na úrovni ruAA.
    Tento rating hodnotí především finanční stabilitu a spolehlivost společnosti.