Příprava náhledu

V rámci dohody s Generali přebírá skupina PPF některá východoevropská pojišťovací aktiva
    28/03/2013

Stáhnout soubor PDF

Skupina PPF oznamuje převzetí pojišťoven Generali PPF Holding (GPH) v Rusku a dalších zemích Společenství nezávislých států. V souladu s dohodou o prodeji podílu 49 % PPF v GPH skupině Generali byl k 28. březnu 2013 vypořádán prodej 25% podílu v GPH. V souvislosti s tím nabyla skupina PPF i 100% podíl v ruských pojišťovnách zastřešených pod značkou PPF Insurance (www.ppfinsurance.ru). V roce 2012 ruské pojišťovny zdvojnásobily oproti předchozímu roku předepsané pojistné na 21 miliard rublů a jejich celkový objem aktiv narostl z 15 na 28 miliard rublů. Životní pojišťovna, která byla založena v roce 2002 skupinou PPF na zelené louce, se během necelých deseti let dostala mezi deset největších životních pojišťoven na ruském trhu.