Tisková informace k pozici společnosti eBanka a.s. ve skupině PPF
    17/03/2006

Skupině PPF se v letech 2003 až 2005 podařilo úspěšně transformovat společnost eBanka a.s. z malé internetové banky na moderní univerzální banku. V loňském roce dosáhl zisk v eBance 10,5 mil. Kč po zdanění a bilanční suma meziročně narostla o 25%. Došlo k jasnému vyprofilování jejího zaměření na dva cílové segmenty - fyzické osoby a malé a střední firmy. Kvalitu obchodního modelu a produktů eBanky průběžně potvrzují četná prestižní ocenění, jako je například Nejdynamičtější banka roku 2004 a 2005, Účet roku 2003 a 2005, Přímé bankovnictví roku 2002 a 2004, Zlatá koruna 2004 za Přímé bankovnictví, Zlatý dukát za klientský přístup a mnohé další.

V této situaci obdržela skupina PPF několik nabídek na prodej 100 % akcií eBanky. S ohledem na charakter těchto nabídek se skupina PPF rozhodla zvážit své strategické možnosti ve vztahu ke svému podílu v eBance. Případné budoucí rozhodnutí o prodeji eBanky bude podmíněno dosažením dohody s vhodným investorem.

Mezinárodní finanční skupina PPF úspěšně spravuje aktiva v hodnotě přibližně 200 miliard Kč. Skupinu tvoří například Česká pojišťovna,Penzijní fond ČP, Home Credit, eBanka a specializované společnosti zabezpečující komplexní servis spojený se správou majetku. PPF rozvíjí své aktivity v regionu střední a východní Evropy, v Kazachstánu a v Číně a je vlastníkem řady finančních institucí, které v oblasti svého působení patří k nejvýznamnějším.

Pro další informace kontaktujte:

Dita Fuchsová
    ředitelka marketingu a komunikace PPF a.s.
    Tel.: (+420) 224 559 033
    E-mail: fuchsova@ppf.cz