Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

SOTIO založilo pobočku ve švýcarské Basileji s cílem podpořit klinický vývoj svých onkologických léčiv

SOTIO Biotech

7/1/2020 | 2 minuty čtení

Kopírovat odkaz
SOTIO, biotechnologická společnost vlastněná skupinou PPF Group, dnes informovala o založení své dceřiné firmy SOTIO Biotech AG v Technology Park v Basileji ve Švýcarsku. Ve švýcarské pobočce bude fungovat tým klinického vývoje a další funkce potřebné pro budoucí rozvoj portfolia vyvíjených přípravků proti závažným onkologickým onemocněním. Společně s pražskou centrálou firmy má švýcarská pobočka dlouhodobý cíl dosáhnout regulatorních schválení a uvedení vyvíjených produktů na trh.

“Otevření pobočky ve Švýcarsku je součástí naší strategie dalšího rozvoje portfolia inovativních imuno-onkologických produktů a posílení naší přítomnosti v uznávaných mezinárodních biotechnologických centrech,“ říká profesor Radek Špíšek, generální ředitel SOTIO. „Rosteme v mezinárodním měřítku, realizujeme a připravujeme řadu klinických studií s různými druhy protinádorových přípravků. Basilej je předním světovým centrem vědy a výzkumu v biotechnologiích a farmacii. Ideálně tak doplňuje naše aktivity ve výzkumu a vývoji, které realizujeme v Evropě, USA a Číně. V Basileji a okolí je všeobecně atraktivní podnikatelské prostředí  a působí zde velké množství expertů na farmacii a biotechnologie. Máme proto v plánu zde získat zejména odborníky na klinický vývoj a rozšířit tak náš mezinárodní tým.“

SOTIO Biotech AG je první společností patřící do skupiny PPF, která je registrovaná ve Švýcarsku. Investice do biotechnologií a vědeckého výzkumu v oblasti nádorových onemocnění tvoří jeden z hlavních pilířů dlouhodobé strategie PPF. Pod hlavičkou biotechnologické společnosti SOTIO skupina soustřeďuje aktivity, jejichž cílem je vyvinout a uvést na trh nové léčivé přípravky, které mohou pomoci pacientům trpícím různými druhy vážných onkologických onemocnění.

SOTIO a PPF budují biotechnologické portfolio jak na základě vlastního výzkumu a vývoje, taki spolupráce s dalšími partnery a investicemi do společností vyvíjejících inovativní protinádorové léčebné metody. Příkladem jsou NBE-Therapeutics (Švýcarsko), Cellestia Biotech (Švýcarsko), Cytune Pharma (Francie), Autolus Therapeutics (Velká Británie), MaveriX (USA) či Lead Discovery Centera Institut Maxe Plancka (Německo). SOTIO realizuje řadu klinických studií a vyvíjí svou vlastní metodu léčby založenou na platformě dendritických buněk (DCVAC). Společnost také nedávno zahájila fázi I klinické studie s přípravkem SO-C101 na bázi interleukinu 15 (IL-15).

Sdílet na sociálních sítích

Kopírovat odkaz