Skupina PPF získá většinový podíl v O2 areně
    13/11/2013

Stáhnout soubor PDF

Na základě výsledku tzv. cenového rozstřelu mezi skupinami PPF a KKCG ze dne 31. 10. 2013 získá PPF 50% podíl KKCG ve společnosti LINDUS SERVICES LIMITED. Ta kontroluje společnost Bestsport Arena, a.s., která provozuje libeňskou víceúčelovou halu pod názvem O2 arena. Cena ani další podrobnosti transakce nebudou zveřejněny. Konečná realizace transakce po podpisu příslušných smluv podléhá souhlasu regulačních orgánů.

O2 arena patří k nejmodernějším halám v Evropě s kapacitou až 18 tisíc míst. O2 arena je každoročně dějištěm desítek špičkových sportovních a kulturních událostí, na kterých přivítá stovky tisíc lidí ročně. Skupina PPF plánuje svoji investici jako dlouhodobou a chce O2 arenu rozvíjet obdobným způsobem, jako tomu bylo v posledním roce. Název O2 arena zůstane zachován minimálně po dobu jednoho roku.