Skupina PPF oznamuje prodej 50% podílu v Sazce skupině KKCG
    15/10/2012

Stáhnout soubor PDF

Skupina PPF prodává svůj 50% podíl ve společnosti Sazka sázková kancelář, a.s. skupině KKCG. Vyplývá to z vzájemných ujednání mezi dosavadními akcionáři Sazky. Cena ani další podrobnosti transakce nebudou zveřejněny. Vypořádání transakce je podmíněno souhlasem příslušných orgánů pro ochranu hospodářské soutěže. Transakce nemá žádný vliv na postup obou skupin ve věci reorganizace Bestsportu.

„Z pohledu PPF jde o správné investiční rozhodnutí. Během jednoho roku se nám podařilo obnovit důvěru v Sazku, která dnes opět ovládá více než 90 % loterijního trhu, a podíl PPF tak velmi dobře zhodnotit. Věříme, že KKCG bude Sazku dál úspěšně rozvíjet,“ řekl k dohodě investiční ředitel a člen vrcholového vedení PPF Martin Štefunko.

Základní činností Sazky je provozování loterií a jiných podobných her. Hlavními produkty společnosti jsou číselné loterie s nejznámější hrou Sportka. Své produkty poskytuje společnost prostřednictvím unikátní prodejní sítě 6 500 prodejních míst umístěných po celé České republice. Sazka sázková kancelář, a.s. loni k 1. listopadu na základě vítězství v soutěži převzala podnikatelskou činnost společnosti SAZKA, a.s., která kvůli dlouhodobé neschopnosti splácet své dluhy skončila na jaře 2011 v konkursu.