Vážený uživateli, je nám líto, ale Váš prohlížeč nepodporuje plné zobrazení webu. Doporučujeme Vám přejít na jeho aktuálnější verzi (MS Edge) nebo na některý z nejčastějších prohlížečů (Chrome, Firefox, Safari).

Skupina PPF kupuje telekomunikační aktiva Telenoru v zemích CEE

Yettel

20/3/2018 | 1 minuta čtení

Kopírovat odkaz
Skupina PPF oznamuje, že se dohodla se společností Telenor na koupi jejích telekomunikačních aktiv ve střední a východní Evropě, konkrétně v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku. Transakcí skupina PPF získává plnou kontrolu nad mobilním operátorem Telenor ve zmíněných zemích, dále právo používat jméno Telenor do 1. poloviny roku 2021 a také nemovitosti využívané pro provoz společnosti.

Celková kupní cena je 2,8 miliardy eur. Dokončení transakce podléhá schválení příslušnými regulatorními orgány a odhaduje se na červen 2018.

“Skupina PPF tímto nákupem rozšiřuje své telekomunikační portfolio o čtyři další země a realizuje tak svůj dlouhodobý záměr stát se středně velkým evropským operátorem; chceme využít našich zkušeností k posílení pozice na trhu,“ řekl Ladislav Bartoníček, akcionář skupiny PPF, zodpovědný ve vedení PPF za oblast telekomunikací.

Telenor je přední poskytovatel telekomunikačních a mobilních služeb ve Skandinávii, střední a východní Evropě a v Asii s obratem 125 miliard NOK (2017) (12,7 miliardy eur)* a se 178 miliony klientů.  V oblasti střední a východní Evropy je aktivní 25 let. Na maďarský trh společnost vstoupila v roce 1994 prostřednictvím operátora Pannon. Následně své působení rozšířila v roce 1996 do Černé Hory, a to koupí operátora Mobi 063, a v roce 2006 do Srbska. V roce 2013 vstoupila na bulharský trh akvizicí operátora Globul.  Ke konci roku 2017 poskytoval mobilní operátor Telenor v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku své služby více než 9 milionům klientů a zaměstnával téměř 3 500 lidí.

Sdílet na sociálních sítích

Kopírovat odkaz