Skupina PPF kupuje srbskou Telenor Banku
    15/06/2018

Stáhnout soubor PDF

Skupina PPF oznamuje, že po obdržení všech potřebných souhlasů získá od telekomunikační skupiny Telenor 100% podíl v srbské Telenor Bance. Transakce je součástí probíhající akvizice telekomunikačních aktiv operátora Telenor ve střední a východní Evropě, konkrétně v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku.

Telenor Banka je součástí skupiny Telenor, která ji získala v roce 2013 od KBC Bank Srbsko. V září 2014 byla přejmenována na Telenor Banku. Banka se specializuje na inovativní on-line finanční služby a jako první v Srbsku zavedla mobilní a internetové bankovnictví. Telenor Banka poskytuje své služby zejména zákazníkům Telenoru a aktuálně má víc než 390 tisíc klientů. Banka se svoji velikostí řadí do druhé desítky bank působících na srbském trhu. Ke konci roku 2017 banka spravovala aktiva ve výši 126 milionů eur.

Dokončení transakce podléhá schválení Srbskou národní bankou a relevantními antimonopolními úřady.