Skupina PPF dokončila akvizici většinového podílu v Telefónica Czech Republic
    28/01/2014

Stáhnout soubor PDF

Skupina PPF získala 65,9% podíl ve společnosti Telefónica Czech Republic, a.s., zahrnující rovněž 100 % v dceřiné společnosti Telefónica Slovakia, s.r.o. (Telefonica CR/SK) od společnosti Telefónica, S.A. Tato v listopadu 2013 oznámená transakce získala v polovině ledna 2014 souhlasné stanovisko Evropské komise a k dnešnímu dni byla vypořádána.

Nabyvatel podílu je povinen učinit minoritním akcionářům povinnou nabídku převzetí ve vztahu k jejich akciím společnosti Telefonica CR. Návrh nabídky předloží nabyvatel České národní bance (ČNB) v rámci zákonné lhůty tak, aby byl schopen učinit nabídku převzetí akcionářům v časovém rámci stanoveném příslušnými právními předpisy. Do doby schválení nabídkového dokumentu ze strany ČNB nebude skupina PPF poskytovat k nabídce ani svým záměrům v Telefonice CR/SK další komentáře.