Příprava náhledu

Skupina PPF, Daniel Křetínský a Rockaway kupují In Time. Chtějí zkvalitnit úroveň služeb v doručování
    07/10/2019

Trojice investorů – skupina PPF, EC Investments a Rockaway – posiluje svou pozici v oblasti doručování zásilek z e-shopů. Do nově vzniklé entity zavěšují síť výdejních míst Uloženka a kurýrní a doručovatelskou společnost In Time Spedice, jejíž akvizice byla dokončena v záři.

Záměrem nových vlastníků je ve společnosti In Time rozvíjet nové způsoby doručování a zkvalitňovat služby pro zákazníky. Doručení přímo na adresu volí jako preferovaný způsob dopravy zhruba 60 % zákazníků nakupujících na internetu. To je jeden z důvodů, proč trojice investorů bere doručování jako klíčovou oblast, která zásadně rozvíjí celý e-commerce trh. „Okamžik doručení zboží je často tím momentem, kdy se zákazník rozhoduje, jestli byl se svým nákupem na internetu spokojený. Nová samostatná entita, která se soustředí plně na doručování, je pro nás cesta, jak mít tento moment pod kontrolou a zaručit zákazníkovi potřebný komfort,” vysvětluje Michaela Papežová, tisková mluvčí skupiny Rockaway. Nová společnost je spoluvlastněna skupinou PPF, EC Investments Daniela Křetínského a Patrika Tkáče a investiční skupinou Rockaway Jakuba Havrlanta, v rozložení podílů 40:40:20.

In Time není součástí struktury MALL Group. Je samostatnou firmou, která bude nadále nabízet své služby e-shopům a dalším třetím stranám. Nákupní galerie MALL.cz i ostatní členové MALL Group budou využívat její kurýrní služby jako jeden z klientů společnosti. Ve vedení společnosti In Time zůstávají Petr Brandýský jako COO a Ondřej Vaňha v roli obchodního ředitele. „Chceme, aby v nás naši zákazníci měli silného a stabilního partnera, na kterého se mohou spolehnout a se kterým plánují růst. Od začátku roku už se nám podařilo implementovat řadu vylepšení, zkvalitňování doručovacích služeb pro nás zůstává hlavní prioritou,” říká Petr Brandýský.

Druhým aktivem je Uloženka: síť podacích a výdejních poboček v České republice a na Slovensku, která na českém trhu působí od roku 2010. Zákazníkům nabízí přes 1 300 míst, kde si mohou vyzvednout své nákupy a pro e-shopy je integrátorem logistických služeb třetích stran, který z jednoho podacího místa nabízí výběr z různých druhů dopravy.

Poznámka pro editory: Hodnota transakce podléhá dohodě o mlčenlivosti. In Time Spedice pokrývá 3 % trhu kurýrních služeb v České republice a za minulý rok utržila 300 milionů korun