Skupina PPF bude investovat do dalšího rozvoje vydavatelství Euronews
    23/10/2009

Skupina PPF se rozhodla investovat do dalšího rozvoje vydavatelství Euronews, důležitého hráče v segmentu ekonomických médií v ČR, aby týdeník Euro a další součásti vydavatelství posílily svou významnou pozici na trhu, v oblasti tištěných i on-line médií.

Současným majitelem vydavatelství Euronews jsou struktury private equity fondů PPF Investments (PPFI). Skupina PPF se dohodla s akcionáři PPFI na postupném získání 100% podílu v manažerské společnosti PPF Investments Ltd. Transakce dosud není uzavřena a je vázána na splnění řady standardních regulatorních podmínek.

V poslední době se na trhu objevovala řada spekulací o možném prodeji vydavatelství Euronews třetí straně. Každý investor, kterému záleží na zhodocení jeho investic, vždy pečlivě zvažuje všechny příležitosti, včetně prodeje aktiv. Prodej vydavatelství Euronews třetí straně však není na pořadu dne. Skupina PPF plánuje další investice do rozvoje vydavatelství, aby obstálo v konkurenci a pružně reagovalo na nejnovější trendy v mediálním podnikání.

V nejbližší době dojde k rekonstrukci představenstva a.s. Euronews s tím, že na funkci předsedy představenstva bude navržen Evžen Hart, ředitel pro lidské zdroje a komunikaci PPF a.s. István Lékó zůstává šéfredaktorem časopisu Euro a bude rovněž navržen na funkci místopředsedy představenstva. Na funkci místopředsedy představenstva a generálního ředitele vydavatelství Euronews bude navržen Vojtěch Jirků, který své bohaté zkušenosti v oblasti obchodu a marketingu sbíral především ve společnostech Microsoft a PPF a.s.