Prohlášení skupiny PPF k popření Sazkou pohledávky z titulu emise dluhopisů
    26/05/2011

Skupina PPF jako jeden z držitelů dluhopisů Sazky je rozhořčena postupem společnosti Sazka, která na dnešním přezkumném jednání popřela pohledávky přihlášené správcem emise dluhopisů, Bank of New York Mellon. Představenstvo loterijní společnosti popřelo zcela jednoznačnou pohledávku vyplývající z veřejně obchodovaného cenného papíru, který navíc Sazka sama vydala a nabídla investorům.

Finanční ředitel skupiny PPF a člen věřitelského výboru Sazky Pavel Horák k tomuto bezprecedentnímu kroku uvedl: 'Něco podobného jsme na finančních trzích ještě nezažili. Tento krok nejen že poškozuje všechny české i zahraniční držitele dluhopisů v rámci insolvenčního řízení, ale podle našeho názoru podlamuje důvěru v český kapitálový trh jako takový. Mimochodem, postoj představenstva Sazky zároveň fakticky znamená, že v případě reorganizace se dluhopisy jednoduše „škrtnou“, protože byly společností popřeny. To je něco neuvěřitelného, to snad nemůže myslet vážně ani takový manipulátor, jakým se ukazuje pan Hušák.'

Skupina PPF bude samozřejmě důsledně požadovat prošetření tohoto nestandardního postupu Sazky jak dohledem nad kapitálovým trhem, burzovními orgány, tak i orgány činnými v trestněprávním řízení.