Prodej společnosti Euronews, a.s.
    14/11/2011

Skupina PPF uzavřela dohodu se soukromým investorem Milanem Procházkou o prodeji svého 100% podílu v akciové společnosti Euronews. Cena transakce se po dohodě obou stran nezveřejňuje.

Vydavatelství Euronews je důležitý hráč v segmentu ekonomických médií v ČR. V posledních letech významně posílilo svou pozici na trhu, jak v oblasti tištěných i on-line médií, tak v organizaci konferencí a odborných diskusí. Týdeník Euro byl vyhlášen časopisem roku 2010 ve své kategorii a experti i čtenářská veřejnost pozitivně hodnotí jeho novou grafickou úpravu a obsahové uspořádání.

Milan Procházka, spolumajitel největšího středoevropského obchodníka s cennými papíry, Wood & Company, začal svou kariéru v devadesátých letech na dealingu Komerční banky, později přešel do společnosti Patria Finance. V brokerské firmě Wood & Company zastával vedoucí manažerské pozice, v červnu 2011 však z těchto funkcí odešel a věnuje se vlastním investičním projektům.