PPF zveřejnila údaje o činnosti Skupiny v České republice za rok 2014
    10/06/2015

Stáhnout soubor PDF

Společnosti s majetkovou účastí PPF zaplatily loni v ČR jenom na dani z příjmu a na odvodech zaměstnavatele na sociální a zdravotní pojištění 5,5 miliardy korun. Z toho náklad na daň z příjmu činil 3,2 miliardy korun. Tím by se skupina PPF zařadila mezi tři největší plátce daní v České republice podle žebříčku Ministerstva financí.
    Skupina PPF patří v ČR také mezi nejvýznamnější zaměstnavatele. Společnosti s majetkovou účastí PPF zaměstnávaly k 31. 12. 2014 v ČR 11,8 tisíc lidí. Část vysoce kvalifikovaných pracovních míst přitom vzniká díky mezinárodní expanzi skupiny. Vybrané české společnosti skupiny PPF, které jsou zodpovědné za zahraniční aktivity či jim poskytují podporu (PPF a.s., Home Credit International a.s., SOTIO a.s., PPF Real Estate s.r.o.) loni zaměstnávaly přibližně 1100 lidí, což představuje 10% nárůst oproti roku 2013. Za své zaměstnance společnosti s majetkovou účastí PPF odvedly v roce 2014 na sociální a zdravotní pojištění 2,3 miliardy korun.
    V České republice kromě nedávné telekomunikační akvizice (nyní O2 a CETIN) působí skupina PPF v oblasti bankovnictví a finančních služeb, v biotechnologiích či realitách. Rozvíjí zde jak tradiční velké společnosti, tak spouští inovativní projekty jako Air Bank nebo SOTIO.