PPF Real Estate plánuje dokončit první fázi kancelářského centra Comcity v roce 2014
    01/07/2013

Stáhnout soubor PDF

Společnost PPF Real Estate Russia, která je součástí PPF Real Estate Holding  B.V. (patří do investiční skupiny PPF), plánuje uvést do provozu první etapu víceúčelového komplexu Comcity v tzv. Nové Moskvě v lednu 2014.

Investice do stavby první fáze o rozloze 125 tisíc čtverečních metrů budou představovat přibližně 230 milionů euro, zatímco investice do stavby druhé, třetí a čtvrté fáze o rozloze 320 tisíc čtverečních metrů budou tvořit 650 milionů euro.

Již 1. července bude hotova pracovní dokumentace ke druhé fázi a úplné dokončení projektu se plánuje na rok 2016. Nájemci komplexu budou zejména společnosti IT a telekomunikačního sektoru. PPF Real Estate Russia už podepsala několik předběžných smluv s budoucími nájemci.

Nájemné bude v komplexu přibližně poloviční ve srovnání s nájemným v centru Moskvy. Comcity vytvoří až 40 tisíc pracovních příležitostí.

Základní data o projektu:

• nachází se 2 km od moskevského silničního okruhu, směr Kyjev a letiště Vnukovo (8 km); očekávané otevření stanice metra v těsné blízkosti objektu je v r. 2014
    • celková plocha pozemku 45 ha, předpokládaná pronajímatelná plocha 420 000 m2 (ve 4 etapách)
    • první etapa zahrnuje 126 000 m2, z nichž 90 000 m2 je již pronajato, především telekomunikační společností Rostelekom.
    • plánované dokončení první etapy projektu: 1Q/2014
    • inovativní architektura, kreativní design a ekologicky šetrné technologie navrženy pro objekt mezinárodním architektonickým studiem Ciglеr Marani Architects.