Příprava náhledu

PPF nabídla státu bezplatně 120 tun zdravotnických pomůcek na pomoc v boji s koronavirem
    15/03/2020

Dnes před polednem se v budově Úřadu vlády ČR setkal majoritní akcionář skupiny PPF Petr Kellner s předsedou Vlády ČR Andrejem Babišem a ministrem průmyslu a obchodu ČR Karlem Havlíčkem. Důvodem schůzky byla krizová situace ohledně dodávek ochranných zdravotnických pomůcek, respektive nabídka skupiny PPF věnovat darem České republice cca 120 tun zdravotnických pomůcek.

Skupina PPF, prostřednictvím své biotechnologické firmy Sotio nabídla pomoc Ministerstvu zdravotnictví již minulý týden, a po dohodě s náměstkem Romanem Prymulou následně nakoupila a přivezla do ČR z USA 20 000 ochranných masek, které nyní dostávají jako dar praktičtí lékaři. Nyní skupina PPF předsedovi Vlády potvrdila, že v Číně a Španělsku prostřednictvím svojí společnosti Home Credit nakoupila a v pondělí bezplatně, jako dar České republice, předá tyto ochranné pomůcky a testovací sady v celkové hodnotě sto miliónů korun.

• 1,8 milionu kusů chirurgických masek
    • 1,7 milionu kusů respirátorů N95
    • 20 tisíc kusů Copan Flocked Swabs – sad pro odběr vzorků od pacientů
    • 30 tisíc Liferiver testovacích sad
    • 10 tisíc Wondfo testovacích sad

Uvedené zdravotní pomůcky budou od pondělí 16.3. 2020 večer připraveny k postupnému převozu do České republiky. Dopravu bude zajišťovat Vláda České republiky, která jediná nyní může v Číně získat příslušná povolení pro vývoz tak velkého množství zdravotnického materiálu.