PPF Group N.V. oznamuje své finanční výsledky za první pololetí 2016
    02/11/2016

Stáhnout soubor PDF

Celkový objem aktiv skupiny PPF přesáhl za první pololetí výši 24 miliardy eur a vlastní kapitál se udržuje na úrovni kolem 6 miliard eur. Čistý zisk skupiny PPF vzrostl ve srovnání se stejným obdobím loňského roku o čtvrtinu.

Hlavní ukazatele:

• Skupina PPF vygenerovala za první pololetí roku 2016 čistý zisk ve výši 248 milionů eur (k 30. 6. 2015 dosáhl čistý zisk 198 milionů eur)
    • Celková aktiva Skupiny činila ke konci pololetí 24,220 miliardy eur (21,611 mld. eur k 31. 12. 2015)
    • Vlastní kapitál k 30. 6. 2016 činil 5,810 miliardy eur (k 31. 12. 2015 činil 5,680 mld. eur).

„V prvním pololetí roku pokračoval růst zisku Home Creditu, který dále rozšiřuje své asijské aktivity. Počet zaměstnanců skupiny tak k 30. 6. 2016 překročil 112 tisíc. Pozitivních výsledků dosahují naše telekomunikační aktiva, kde se prokazuje správnost rozhodnutí o rozdělení na dvě společnosti. Kromě stabilních pozitivních výsledků našich bank, PPF Banky i Air Bank, jsme se soustředili i na rozvoj segmentu nemovitostí,“ komentovala výsledky za 1. pololetí roku 2016 Kateřina Jirásková, finanční ředitelka skupiny PPF.