PPF Group N.V. oznamuje své auditované konsolidované finanční výsledky k 31. 12. 2016 podle IFRS
    05/06/2017

Stáhnout soubor PDF

Celkový objem aktiv skupiny PPF překročil koncem loňského roku částku 27 miliard eur, čistý zisk přesáhl 1 miliardu eur.

Hlavní ukazatele:

• Aktiva Skupiny k poslednímu dni loňského roku překročila výši 27 miliardy eur, což v meziročním srovnání představuje nárůst o 25 % (21,6 mld. eur k 31. 12. 2015).
    • Vlastní kapitál připadající na akcionáře k 31. 12. 2016 činil 6,4 miliardy eur
      (k 31. 12. 2015 činil 5,2 mld. eur).
    • Skupina PPF dosáhla za rok 2016 čistého zisku ve výši 1,1 miliard eur, z čehož více než jedna třetina byla tvořena jednorázovými operacemi.

„V loňském roce jsme zaznamenali výrazný nárůst hlavních finančních ukazatelů, a to zejména díky expanzi Home Creditu v Asii a stabilizaci na ruském trhu. Pozitivní výsledky vykazují opět naše české banky, PPF banka i Air Bank, i naše strategické telekomunikační aktivum, infrastrukturní společnost CETIN. Rok 2016 byl rokem investic do inovativních projektů, vyhledávání nových obchodních příležitostí, ale také rokem, kdy jsme část našich aktiv úspěšně prodali, například Eldorado v Rusku nebo některé projekty v oblasti nemovitostí,“ komentovala výsledky za rok 2016 Kateřina Jirásková, finanční ředitelka skupiny PPF.

Souhlasím, již toto upozornění nezobrazovat.