Příprava náhledu

PPF Group N. V. oznamuje konsolidované, auditorem ověřené finanční výsledky k 31. 12. 2019 podle IFRS
    02/06/2020

Stáhnout soubor PDF

Celkový objem aktiv skupiny PPF na konci loňského roku dosáhl 48,6 miliard eur, čistý zisk za rok 2019 překročil 1 miliardu eur.

Hlavní ukazatele

• Aktiva Skupiny k poslednímu dni roku 2019 dosáhla 48,6 miliard eur, což
    • v meziročním srovnání představuje nárůst o 8 % (45,1 mld. eur k 31. 12. 2018).
    • Vlastní kapitál připadající na akcionáře k 31. 12. 2019 činil 8,8 miliardy eur (7,5 mld. eur k 31. 12. 2018).
    • Čistý zisk za rok 2019 dosáhl výše 1 005 milionů eur, v meziročním srovnání vzrostl o 16 % (za rok 2018 činil čistý zisk 865 milionů eur).

„Rok 2019 byl pro skupinu PPF dalším úspěšným rokem. Hlavní aktiva napříč sektory spotřebitelského financování, bankovnictví, telekomunikací i nemovitostí opět vykázala stabilní ziskovost. Klíčová byla jak ziskovost finančního holdingu, tak i našeho telekomunikačního byznysu, kde se již naplno projevila akvizice aktiv Telenoru v Maďarsku, Bulharsku, Srbsku a Černé hoře. Potvrdila se tím správnost naší dlouhodobé strategie diverzifikovat portfolio nejen oborově, ale i geograficky. Díky tomu, ale i díky výsledkům z předešlých let a dlouholetým zkušenostem, je skupina PPF připravena zvládnout i očekávané zpomalení světové ekonomiky v roce 2020,“ komentovala výsledky Kateřina Jirásková, finanční ředitelka skupiny PPF.