PPF GATE se stane sídlem skupiny PPF v ČR
    27/11/2007

Moderní kancelářské prostory pro řadu společností skupiny PPF nabídne nová reprezentativní budova v Praze 6. Na začátku Evropské třídy, nedaleko Vítězného náměstí, se dokončuje objekt, který ponese jméno PPF GATE. Vlastníkem polyfunkčního objektu je stejnojmenná společnost, patřící PPF Group N.V.

Předpokládaný termín stěhování do nových prostor je druhé čtvrtletí roku 2008. Své sídlo zde budou mít stávající firmy skupiny PPF, které dosud působí na různých adresách v Praze. Tato změna se netýká společností ze skupiny České pojišťovny, která buduje své sídlo v Praze 4-Pankráci.

PPF GATE nabídne atraktivní prostor až 20 000 m2 pro téměř tisíc lidí – zaměstnanců společností skupiny PPF i budoucích nájemců dalších kancelářských a obchodních ploch v sedmi nadzemních podlažích. Garáže s více než 200 parkovacími místy i skladovacími prostorami se plánují ve třech podzemních podlažích. Součástí projektu PPF GATE je také úprava nejbližšího okolí budovy.

Změna sídla skupiny PPF v ČR bude znamenat mimo jiné zvýšení daňových výnosů v řádu desítek milionů korun pro městskou část Praha 6. Skupina PPF se rozhodla, že bude sídlit právě v této dynamické městské části, která má strategickou polohu vzhledem k blízkosti centra, mezinárodního letiště i důležitých dopravních tahů.

Skupina PPF se hodlá zaměřit na dlouhodobé budování vztahů s městskou částí a podílet se tak na jejím rozvoji. Jako významný subjekt české ekonomiky hodlá skupina PPF společně s orgány samosprávy Prahy 6 hledat oblasti společného zájmu, ať už půjde o rozvojové projekty, občanskou vybavenost či veřejně prospěšné aktivity.