Příprava náhledu

PPF banka spolupracovala na vydání dluhopisů PPF Telecom Group v objemu 500 mil. EUR
    15/05/2020

PPF banka pomáhala s primárním úpisem dluhopisů holdingové a manažerské společnosti přední telekomunikační skupiny působící v několika zemích střední a východní Evropy PPF Telecom Group B. V. Emise čtyřletého seniorního zajištěného dluhopisu v objemu 500 milionů EUR je splatná 20. května 2024 a vyplácí fixní roční kupón ve výši 3,5 %. Očekává se, že dluhopis bude hodnocen jako Ba1 podle Moody's, BB + podle Standard & Poor's a BBB- od Fitch Ratings, v souladu s ratingem společnosti PPF Telecom Group.

PPF banka jako spolumanažer obsluhovala trh v České republice, kde sbírala objednávky institucionálních investorů a v závěru transakce pomáhala při určování finální ceny. Celkově tak napomohla úspěšně upsat celou emisi.

Po jediném dni marketingu pro více než 60 investorů se emise dluhopisů stala předmětem silné poptávky. Dluhopisy si koupilo více než 100 renomovaných mezinárodních investorů. Konečná poptávková kniha byla 2,2krát přeupsána.

Počáteční cenové představy pro nabídku nového čtyřletého dluhopisu byly oznámeny na úrovni 3,875 %. Složení objednávek bylo pozitivní, což umožnilo PPF Telecom Group upravit předpokládaný výnos a dále revidovat cenu, aby nakonec ocenila transakci 500 milionů EUR s výnosem 3,6 %.

Emise byla atraktivní a prodávala se především správcům aktiv (82 %), přičemž většina poptávky pocházela z Velké Británie (30 %), Německa (16 %), Francie (14 %) a Beneluxu (13 %). Investoři z České republiky upsali 10 % emise.

BNP Paribas a HSBC jednaly jako strukturující banky, BNP Paribas, Credit Suisse, Erste Group a HSBC jako globální koordinátoři a Bank of China, PPF banka, Société Générale a UniCredit jako spolumanažeři.