Příprava náhledu

Odštěpení Heureky je hotové, vzniká akciová společnost s novým představenstvem
    30/09/2019

Dokončením odštěpení z původní struktury MALL Group vznikla 1. října Heureka Group a.s., která zaštítí veškeré aktivity na devíti trzích CEE regionu. Za vedení skupiny odpovídá stávající management Heureky a nově sestavené představenstvo.

Vznik nové entity Heureka Group a.s. je vyústění prodejního procesu, který začal během minulého roku pod vedením londýnské investiční banky Macquarie Capital. Přes zájem externích kupců se stávající akcionáři rozhodli neprodávat, ale vyčlenit Heureku pod samostatnou strukturu. V nové struktuře zůstávají jejich podíly v rozdělení 40 % PPF, 40 % EC Investments a.s. podnikatelů Daniela Křetínského a Patrika Tkáče a 20 % Rockaway. Akcionáři sestavili nové představenstvo, které chce spolu se stávajícím managementem Heureky v čele s Tomášem Bravermanem posilovat pozici regionálního platformního hráče. “Vážíme si důvěry nového představenstva a toho, že můžeme pokračovat v našem poslání rozvíjet nákupního rádce v celém regionu CEE, ” říká Tomáš Braverman, CEO Heureka Group.

Zahraniční trhy, na kterých Heureka dnes působí, rostou meziročně o více než 20 %, čímž Heureka otevírá svým partnerským e-shopům nové příležitosti růstu. Klíčovým posláním Heureka Group je propojování e-shopů a značek se zákazníky. Pro co nejefektivnější napojení e-shopů a sdílení parametrů, recenzí i galerií už začaly práce na vývoji jedné společné platformy. Tím vznikne nejširší a nejbohatší katalog produktů nejen v České republice, ale i v ostatních zemích Heureka Group. Platforma usnadní expanzi e-shopům v rámci CEE bez nutnosti lokalizace samotného e-shopu pro jednotlivou zemi.

Na mezinárodní pozici pracuje Heureka od roku 2016, kdy uskutečnila první akvizice na maďarském trhu. K dnešnímu dni se skupina zformovala do významných rozměrů: devět zemí střední a východní Evropy, přes 20 miliónů návštěvníků měsíčně a nabídka z více než 55 tisíc internetových obchodů a status největšího evropského cenového srovnávače a nákupního rádce. Do Heureka Group patří kromě české a slovenské Heureky také maďarské Árukereső.hu, rumunské Compari.ro, bulharské Pazaruvaj.com, slovinské Ceneje.si, chorvatské Jetfinije.hr, srbské Idealno.rs a bosenské Idealno.ba.