Martin Štefunko odchází z PPF, bude řídit O2
    15/05/2015

Stáhnout soubor PDF

Skupina PPF oznamuje, že dosavadní investiční ředitel Martin Štefunko k 31. květnu 2015 odchází z vrcholového vedení skupiny a bude se nadále věnovat pouze funkci předsedy dozorčí rady O2 Czech Republic a.s. Tento dlouhodobě plánovaný krok souvisí s organizačním a právním oddělením infrastrukturní společnosti CETIN z firmy O2, kdy obě společnosti musí být personálně i procesně zřetelně odděleny. Martin Štefunko proto již opustil i funkce ve statutárních orgánech společností PPF a.s. (člen představenstva) a PPF banka a.s. (předseda dozorčí rady).

“Martin je výrazná osobnost, člověk, jakých je v českém byznysu jen několik. Za pět let, kdy byl investičním ředitelem, přispěl k zaměření investiční strategie PPF na velké projekty. Jsem přesvědčen, že stejně úspěšné jako jeho působení v PPF bude i jeho působení v O2 a že z toho budou mít ve výsledku prospěch všichni akcionáři,” říká Petr Kellner, majoritní akcionář skupiny PPF.

A Martin Štefunko k tomu dodává: “Uplynulých pět let v PPF bylo pro mne hodně důležitých: možnost pracovat s Petrem Kellnerem je neocenitelná životní zkušenost, za kterou jsem vděčný. Hodně jsem se v PPF naučil, odnáším si spoustu dobrých zkušeností."