Jiří Pathy, Igor Přerovský a Martin Dybal ve skupině PPF
    31/07/2006

Jiří Pathy

Od 1. května tohoto roku je Country managerem HC na Ukrajině.
    Dosud pracoval jako ředitel splátkového prodeje pro Východní Evropu GE Consumer Finance, Předseda představenstva společnosti GE Money Multiservis a.s., či Prezident charitativní organizace GE Elfun. Je ženatý, letos mu bylo 37 let.
    Ke svému nástupu dodává:
    „Ukrajinský trh dává skupině HC velkou příležitost využít svých bohatých zkušeností a jedinečného know how k dosažení vedoucího postavení na trhu financování konečných spotřebitelů.“

Igor Přerovský

Nastoupil v červnu do HCFB na pozici Head of Marketing and Product Development.
    Předtím působil ve společnosti Oskar Mobil, nejprve jako senior manažer firemní komunikace a tiskový mluvčí, poté Viceprezident pro značku a komunikaci. Před příchodem do Oskara (nyní Vodafonu) Igor Přerovský zastával pozici senior manažera komunikace ve společnosti Aliatel a v České televizi. Je ženatý, rád lyžuje, hraje golf a má rád živé koncerty – rock i klasiku.
    O příchodu do skupiny PPF říká:
    'Na novou příležitost se těším minimálně ze tří důvodů. Za prvé se jedná o ruský trh, který není jednoduchý, ale pro své možnosti a růst je jistě snem každého marketéra. Dále Home Credit v Rusku představuje dobře nastartovanou finanční instituci, který má obrovský potenciál. A konečně, jedná se o práci v rámci skupiny PPF, kterou považuji za jedinou původní českou skupinu, která uvažuje skutečně globálně a myslím, že má velký sex-appeal.'

Martin Dybal

Nastoupil do oddělení Marketingu a Sales HC Group. Mezi jeho dosavadní zkušenosti patří Pioneer Investments, kde zodpovídal za rozvoj podnikání na nových trzích, především v zemích jihovýchodní Evropy. Předcházející zkušenosti zahrnují společnosti Procter & Gamble a Warner Lambert. Letos mu bylo 38 let.
    'Skupina PPF mě zaujala svou ambicí vytvořit silnou mezinárodní společnost v oblasti spotřebitelského financování. Rád bych přispěl k budování této společnosti a jejího týmu a zúročil tak předchozí zkušenosti'.

Ladislav Chvátal, člen představenstva PPF a.s. a CEO HC Group, k novým příchodům poznamenal:
    „Úspěch expanze skupiny PPF a HC Group stojí na lidech. Máme velké a nejednoduché plány a věřím, že v nových lidech přicházejí schopné a zkušené posily, které pomohou úspěšné realizaci našich projektů na Ukrajině, v Rusku a ve všech zemích našeho působení.“

Pozn. pro editory
    Mezinárodní finanční skupina PPF spravuje aktiva v hodnotě více než 10 miliard USD. Skupinu tvoří například Česká pojišťovna, Penzijní fond ČP, skupina Home Credit a specializované společnosti zabezpečující komplexní servis spojený se správou majetku. PPF rozvíjí své aktivity v regionu střední a východní Evropy, na Ukrajině, v Kazachstánu, v Číně a ve Vietnamu a je vlastníkem řady finančních institucí, které v oblasti svého působení patří k nejvýznamnějším.

Pro další informace kontaktujte:

Dita Fuchsová
    tisková mluvčí PPF