Jan Blaško odchází z vedení PPF, bude se věnovat vlastním projektům
    31/01/2011

Jan Blaško (46) odchází po třinácti letech letech z vedení Skupiny PPF, aby se věnoval vlastním investičním projektům.

Od května 2008 pracoval ve funkci Chief of Strategic Business Development. Pro skupinu PPF vyhledával nové příležitosti k rozšíření jejího investičního portfolia. Z pozice člena vrcholového vedení Skupiny zároveň koordinoval aktivity PPF v Asii, především v Číně, kde předtím působil tři roky a řídil náročný projekt vybudování byznysu spotřebitelských úvěrů a týmu Home Credit China. Toto úsilí přineslo skupině PPF udělení samostatné licence pro spotřebitelské úvěrování – jako jediné zahraniční společnosti v Číně. Jan Blaško řídil v posledním roce investice ve zdravotnictví a realitní projekty skupiny PPF.

Petr Kellner, zakladatel a majoritní akcionář PPF Group N.V., řekl: „Jan Blaško znamenal pro Skupinu velký přínos a zejména za jeho práci v Čině bych mu chtěl velmi poděkovat. Přeji mu mnoho úspěchů“.