Home Credit B.V.: Akcionáři mezinárodního holdingu neplánují prodej ruské banky Home Credit & Finance Bank
    21/05/2014

Akcionáři mezinárodního holdingu neplánují prodej ruské banky Home Credit & Finance Bank Home Credit B.V., holdingová společnost kontrolující akciové podíly v předních firmách poskytujících služby spotřebitelského financování a retailového bankovnictví v devíti zemích střední a východní Evropy a Asie, byla svými beneficienty zplnomocněna tvrdě odmítnout jako zcela nepravdivá tvrzení ruského listu Izvestiya o údajně připravovaném prodeji ruské banky Home Credit and Finance Bank („HCFB“).

„Představenstvo HCFB neprojednávalo žádný záměr ohledně prodeje naší ruské banky. Spekulace o údajné „přípravě na prodej“ nemají žádné opodstatnění. Jde o holý nesmysl, zveřejněný s případným cílem znejistit tržní postavení banky. Údajné zdroje zevnitř banky, které v tomto smyslu cituje deník Izvestiya, buďto vědomě lžou, anebo si novináři deníku  tyto jejich citáty jednoduše vymysleli“, uvedl Jiří Šmejc, generální ředitel Skupiny Home Credit a jeden z beneficientů Home Credit B.V.

„Očekáváme, že aktuálně diskutovaná legislativní opatření ruského parlamentu, která mají tvrdě postihovat šíření falešných a poplašných zpráv o účastnících bankovního trhu, již brzy znemožní uveřejňování podobných spekulací“, dodal Jiří Šmejc.

Ruská banka HCFB aktuálně rozvíjí řadu strategických obchodních iniciativ, kterými reaguje jak na měnící se trh, tak na celkové zpomalování ekonomického růstu v zemi. HCFB získává ročně tři miliony nových klientů v síti svých obchodních partnerů a vytrvale a důsledně pracuje na dalším, radikálním zvýšení kvality své nabídky a služeb s cílem upevnit loayalitu těch nejlepších získaných klientů.

Beneficienti holdingu Home Credit B.V. zplnomocnili nejvyšší vedení společnosti k tomu, aby znovu zdůraznilo, že se nic nemění na záměrech akcionářů rozvíjet ruskou banku HCFB dlouhodobě, jako organickou součást ruského bankovnictví. Akcionáři se nechystají tuto banku prodávat.