Další krok na cestě ke strategickému partnerství PPF Group a Nomos Bank
    14/09/2007

V souladu s dohodou o společném postupu (Memorandum of Understanding) podepsanou 17. května 2007 a na základě oboustranně dohodnutého harmonogramu oznámila dnes PPF Group, že prostřednictvím společnosti Russia Finance Corporation B.V. získává pět procent akcií ruské Nomos Bank. Tato dílčí transakce se uskutečňuje v návaznosti na rozhodnutí ruské Federální antimonopolní služby (FAS) ze dne 31. 8. 2007, kterým FAS vydala společnosti Russia Finance Corporation souhlas se získáním 100 % akcií Nomos Bank. Russia Finance Corporation B.V. je ovládána PPF Group.

PPF Group i akcionáři Nomos Bank očekávají v průběhu čtvrtého čtvrtletí 2007 dokončení celé transakce, jejímž výsledkem má být uzavření strategického partnerství obou subjektů. Tato transakce podléhá schválení Centrální bankou Ruska. Obě strany dále pokračují v intenzivní spolupráci s cílem vytvořit v Rusku významnou universální soukromou bankovní skupinu.

Poznámky pro editory:

1) PPF Group N.V. a akcionáři Nomos Bank oznámili dne 17. května 2007 podpis dohody o společném postupu (Memorandum of Understanding) na ruském trhu s cílem vytvořit strategické partnerství. Skupina PPF a akcionáři Nomos Bank plánují společně vytvořit jednu z největších universálních bankovních skupin v Rusku. Společnosti Home Credit and Finance Bank (“HCFB”) a Nomos Bank („Nomos“) budou vloženy do nově vytvořeného holdingu, který bude společně vlastněn skupinou PPF a akcionáři Nomos Bank. Obě banky budou nadále fungovat nezávisle a ponechají si své stávající obchodní značky. Plné spojení bank není v tuto chvíli diskutováno. Podíly v nově vytvořeném holdingu budou určeny na základě dohodnutých principů a dále na základě auditovaných výsledků obou bank ke konci prvního pololetí roku 2007.

2) Mezinárodní finanční skupina PPF se zabývá pojišťovnictvím, spotřebitelským financováním a poskytuje komplexní služby v oblasti správy majetku. Za 16 let své existence se skupina PPF stala jedním z předních mezinárodních finančních investorů a ke konci roku 2006 spravovala aktiva v hodnotě převyšující 10 mld. USD. Skupina PPF má svoji korporátní vlastnickou a řídicí strukturu umístěnou v Nizozemsku. Klíčovou holdingovou společností skupiny PPF, na jejíž úrovni jsou přijímána strategická rozhodnutí týkající se činnosti celé skupiny, je společnost PPF Group N.V. se sídlem v Amsterdamu.

Kontakty:
    Alexej Bechtin