Air Bank získala bankovní licenci ČNB
    01/06/2011

Stáhnout soubor PDF

Skupina PPF oznamuje, že její dceřiná společnost Brusson, a. s. získala od České národní banky v souladu s paragrafem 4, odstavcem 2 Zákona O bankách povolení k činnosti banky (bankovní licenci). Rozhodnutí ČNB nabylo právní moci včerejším dnem.

Společnost Brusson, a.s. se nyní přejmenuje na Air Bank, a. s. a pod stejnou značkou nabídne ve druhé polovině letošního roku bankovní služby občanům (retailovým klientům).
    „Za dlouhá léta, kdy v různých zemích podnikáme ve finančních službách, jsme nashromáždili dostatek zkušeností a získali kvalitní manažery. Na těchto znalostech a osobnostech jsme teď postavili banku, která bude jednoduchá, srozumitelná a hlavně hodně osobní. Věříme, že značka Air Bank brzy získá své místo na vysoce konkurenčním českém bankovním trhu,“ říká Jiří Šmejc, akcionář PPF Group N.V.

O bankovní licenci požádala Českou národní banku v červnu 2010 společnost Brusson, a. s., 100% dceřiná společnost PPF Group N.V., která nyní zahájila proces přejmenování na Air Bank, a. s. a požádala o zápis do Obchodního rejstříku.