Air Bank za tři čtvrtletí zvýšila zisk o 3 % na 322 milionů Kč
    11/11/2015

Neauditované konsolidované hospodářské výsledky Air Bank a. s. k 30. září 2015 podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS):

Air Bank za tři čtvrtletí zvýšila zisk o 3 % na 322 milionů Kč

Air Bank za letošní první tři čtvrtletí vykázala čistý konsolidovaný zisk 322 milionů Kč. V meziročním srovnání je to o 3 % více. Air Bank ve třetím čtvrtletí pokračovala v rychlém růstu počtu klientů. Dál se zvyšoval i objem vkladů a úvěrů.

Počet klientů Air Bank se ke konci září 2015 meziročně zvýšil o 34 % na téměř 395 tisíc. Počet otevřených běžných účtů rostl ještě rychleji
    a zvýšil se meziročně o 48 % na 373 tisíc. Počet otevřených spořicích účtu vzrostl meziročně o 30 % na 265 tisíc.

„Růst počtu klientů se v průběhu letošního roku zrychluje. Jen v srpnu a září k nám přišlo přes 21 tisíc nových klientů. Důvodem velkého zájmu byl hlavně úročený běžný účet, který jsme všem aktivním klientům na začátku srpna ještě zvýhodnili,“ říká Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů meziročně vzrostl o 23 % na 64,2 miliardy Kč. Celkový objem úvěrů v portfoliu Air Bank se zvýšil o 6 % na 26,4 miliardy Kč. Celková bilanční suma vzrostla o 23 % na 72,8 miliardy korun. Vlastní kapitál banky se zvýšil o 11 % na 5,1 miliardy korun.

30.9.2014

30.9.2015