Air Bank v 1. pololetí zvýšila zisk o 35 % na 215,6 milionu Kč
    12/08/2015

Neauditované konsolidované hospodářské výsledky Air Bank a. s. k 30. červnu 2015 podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS):

Air Bank v 1. pololetí zvýšila zisk o 35 % na 215,6 milionu Kč

Air Bank se i letos obchodně a finančně daří. V prvním pololetí letošního roku meziročně zvýšila čistý konsolidovaný zisk o 35 % na 215,6 milionu korun. Rychle také dál rostl počet klientů banky, zvýšil se objem vkladů i úvěrů.

Počet klientů Air Bank se ke konci června 2015 meziročně zvýšil o 38 procent na 366 tisíc. Počet otevřených běžných účtů vzrostl o 57 procent na 332 tisíc a počet spořicích účtů o 30 procent na 245 tisíc.

Celková bilanční suma Air Bank vzrostla meziročně o 21 procent na 68,5 miliardy korun. Objem vkladů na běžných a spořicích účtech klientů meziročně vzrostl o 23 % na 61,4 miliardy Kč. Celkový objem úvěrů v portfoliu Air Bank se zvýšil o 2 % na 25,4 miliardy Kč. Vlastní kapitál banky se zvýšil o 8 procent na 4,8 miliardy korun.

30.6.2014

30.6.2015