Air Bank má za tři čtvrtletí zisk 216,6 mil. Kč, investuje do větší sítě bankomatů
    11/11/2016

Neauditované individuální hospodářské výsledky Air Bank a. s. k 30. září 2016 podle Mezinárodních standardů finančního výkaznictví (IFRS):

Air Bank za tři čtvrtletí letošního roku vykázala čistý zisk 216,6 milionu korun. Díky rychlému růstu klientů i objemu poskytnutých spotřebitelských úvěrů se bance dál dařilo zlepšovat hlavně příjmy z retailových aktivit. Celkový zisk banky přesto meziročně poklesl. Vliv na to měly především nízké úrokové sazby na trhu a s tím spojený úbytek vhodných příležitostí pro umisťování vkladů.

„Díky ziskovému hospodaření také dál hodně investujeme do nových služeb pro klienty. Do letošního výsledku se tak navíc promítají například vyšší náklady spojené s výstavbou větší sítě bankomatu, kterou jsme se na přání našich klientů rozhodli rozšířit,“ doplňuje k výsledkům banky Michal Strcula, generální ředitel Air Bank.

Air Bank počet svých bankomatů jen za uplynulých dvanáct měsíců téměř zdvojnásobila na 117 a postupně přidává další. Jako první banka v Česku na svých bankomatech navíc na začátku září začala spouštět možnost bezkontaktních výběrů. Vedle nových bankomatů přidala Air Bank i pět nových poboček.

Díky neustálému vylepšování nabídky služeb se počet klientů Air Bank ke konci září 2016 meziročně zvýšil o dalších 25 % na 495 tisíc. Objem vkladů klientů meziročně vzrostl o 18 % na 75,8 miliardy Kč. Celkový objem úvěrů v portfoliu banky se zvýšil o 12 % na 30 miliard Kč. Nejrychleji opět rostly spotřebitelské úvěry, kterých Air Bank za letošní první tři čtvrtletí poskytla o 41 % víc než ve stejném období loni.

Celková bilanční suma Air Bank vzrostla meziročně o 16 % na 83,4 miliardy korun. Vlastní kapitál banky se zvýšil o 2 % na 5,3 miliardy korun.

30. 9. 2015 30. 9. 2016 Meziroční změna
    Čistý zisk 487,4 mil. Kč 216,6 mil. Kč -56 %