Agentura Expert RA opět potvrdila rating spolehlivosti společnosti PPF Life Insurance na úrovni А++
    27/08/2013

Stáhnout soubor PDF

Ratingová agentura Expert RA opět potvrdila rating spolehlivosti společnosti PPF Life Insurancena úrovni А++ - „nejvyšší úroveň spolehlivosti“ s výhledem „stabilní“.

Výslednou hodnotu ratingu pozitivně ovlivnila vysoká míra běžné likvidity (131 % ke dni 1. 4. 2013) a upravené čisté pojistné likvidity (119,3 % ke dni 1. 4. 2013), a dále nízký čistý škodní průběh u neživotního pojištění (1,4 % za rok 2012).

Natalia Danzurun, zástupkyně vedoucího oddělení ratingu pojišťoven agentury Expert RA, prohlásila: „Likviditu, stabilitu a spolehlivost investičního portfolia společnosti hodnotíme jako vysokou (podíl vkladů do subjektů s ratingem А++ podle měřítek agentury Expert RA, anebo s obdobně vysokým ratingem podle jiných mezinárodních agentur, ke dni 31. 12. 2012 a 25. 3. 2013 převyšoval 80 %). Ve společnosti funguje systém řízení rizik“. Odborníci agentury oceňují značnou míru geografické diverzifikace činnosti společnosti (koeficient geografické diverzifikace v roce 2012 dosáhl hodnoty 0,03).

Společnost PPF LifeInsuranceje životní pojišťovna s federální působností. Hlavními obory její činnosti je spořicí a penzijní životní pojištění, úrazové a nemocenské pojištění.

O životní pojišťovně PPF v Rusku

PPF Life Insurance (ООО PPF Strachovanie žizni) je jednou z předních společností na ruském trhu životního pojištění. Podle jejích výsledků za rok 2012 činil celkový objem přijatých plateb více než 15,5 miliardy rublů, celkový objem jejích aktiv přesáhl 20,8 miliardy rublů a celkový objem pojistných rezerv přesáhl 16,2 miliardy rublů. Od ratingové agentury Expert RA získala společnost známku А++ (mimořádně vysoká spolehlivost).

Společnost vznikla v roce 2002 (předtím působila pod značkami GeneraliPPF nebo ČP Rusko - Češskaja strachovaja kompanija). Jejím zakladatelem a 100% akcionářem je skupina PPF – stabilní a úspěšná investiční skupina působící v různých oblastech finanční a realitní činnosti se zaměřením na ekonomiky střední a východní Evropy, Asie a Společenství nezávislých států.

Skupina PPF

Skupina PPF investuje do řady odvětví od bankovnictví a finančních služeb, přes pojišťovnictví, nemovitosti, oblast energetiky a těžbu nerostů, zemědělství, maloobchodní služby až po biotechnologie. Působnost PPF sahá ze střední a východní Evropy přes Rusko až do Asie. Skupina vlastní aktiva ve výši zhruba 21,5 miliardy EUR (k 31. 12. 2012).

Kontakt pro další informace: